Europa koger. Der er intern strid om flygtninge, økonomisk krise, østarbejdere. Fagforeningsbossen Henning Thisted falder død om efter en konfrontation med en polsk forretningsmand – midt under en demonstration mod polsk arbejdskraft i Danmark. Det lykkes polakken at gå under jorden som en jaget mand, efterlyst af Europol.

Politiet frikender polakken, men alligevel fortsætter han sin vilde flugt. Hvorfor? Den danske journalist Ketil Brandt øjner en storpolitisk og højbetændt sag. Han følger i forretningsmandens fodspor gennem Sverige og Tyskland til Polen. Her vikles Ketil ind i et farligt spil mellem driftige erhvervsfolk, radikale nationalister, politi, efterretningstjeneste og flere af regeringens ministre. For bag den desperate flugt ligger en sandhed, som ikke tåler dagens lys.

Den polske lykkejæger er Henrik Bruns femte selvstændige internationale thriller. De øvrige bøger hedder Den danske lokkedue, Den norske lakaj, Den svenske løgner og Den finske patriot.

Læs et uddrag af Den polske lykkejæger

Anmeldelser

Fire stjerner til “Den polske lykkejæger” i Berlingske: “Den polske lykkejæger er en god krimi, og selve serien er et både oplysende og spændende krimikoncept, som det er værd at stifte bekendtskab med.” – læs hele anmeldelsen her

Fire hjerter til “Den polske lykkejæger” i Politiken: “Helt ærligt: Det er et genialt koncept, Henrik Brun har udtænkt med sin kriminalromanserie (…) “Man føler sig altid i godt selskab hos Henrik Brun, der skriver med hjertet på rette solidariske sted og altid giver sine figurer masser af menneskelighed og nuancer.”

“En underholdende og velunderbygget thriller (…) ‘Den polske lykkejæger’ giver i høj grad stof til eftertanke” – Holger Ruppert, Lokalavisen Frederiksberg

“Spændende krimi, der byder på meget andet end mord (…) en godt gennemtænkt roman om et aktuelt emne” – Litteratursiden.dk

“Romanen er skrevet i et herligt flydende og meget letlæseligt sprog (…) tydeligt at mærke, at forfatteren har brugt kræfter på specielt de polske omgivelser. Det brænder igennem hele vejen” – Bognørden.

“Brun trækker veksler på sin journalistiske baggrund. Bogen er velresearchet, og teksten flyder frit og letforståeligt fra tasterne (…) han skal roses for sin realisme” – lektørudtalelse fra DBC

Køb Den polske lykkejæger

Der er diplomatisk krise mellem EU og USA på den ene side og Rusland på den anden. Den kendte russiske homo-aktivist Sevastian Sidorov er blevet myrdet i en sauna i det østlige Finland, og sporet peger mod Rusland. Den danske journalist Ketil Brandt sættes til at dække sagen og befinder sig snart i et speget spil mellem aktivister, dissidenter, nationalister, den ortodokse kirke, udenlandske ambassadører og inderkredsen omkring den finske præsident. Og alt for sent indser Ketil, hvor farligt spillet egentlig er.

Den finske patriot er det fjerde selvstændige krimi med den kontroversielle journalist Ketil Brandt som hovedperson. De øvrige bøger hedder Den danske lokkedue (#1), Den norske lakaj (#2), Den svenske løgner (#3) og Den polske lykkejæger (#5).

Læs et uddrag af Den finske patriot (pdf-fil)

Anmeldelser

“Henrik Brun jonglerer træfsikkert med sin store internationale viden og et godt og mundret sprog (…) en anbefalelsesværdig og klog krimi.” – fire stjerner i Berlingske. Læs hele anmeldelsen, der behandler fire krimier med Den finske patriot som den tredje og dermed lidt nede i teksten, her.

“Brun leverer varen vanen tro” – skriver Bo Tao Michaëlis i Politiken.

“Forrygende, spændende og underholdende thriller,” skriver Holger Ruppert i sin anmeldelse i Lokalavisen Frederiksberg. Se hele anmeldelsen her.

Fem hjerter til Den finske patriot på krimifan.dk: “Sproget er let og flydende, og du vil bare vide hvad der nu sker” og “…plottet er bygget rigtig godt op – så spændingen fastholdes til allersidste side”, skriver Lone Maj Knudsen. Læs anmeldelsen her.

“… jeg var godt underholdt hele vejen. Henrik Brun skriver troværdigt og med et meget interessant tema om forholdet mellem øst og vest med Finland i centrum”, hedder det i lektørudtalelse fra Anne Grete Jacobsen, DBC.

“En international thriller med et spændingsniveau helt i top.” – Kristeligt Dagblad.

“..gode personskildringer i bogen. Det gælder høj såvel som lav.” –  Fem krimihjerter på Findals krimiside.

Køb Den finske patriot

”Den svenske løgner” er Henrik Bruns tredje selvstændige krimi med journalisten Ketil Brandt som hovedperson. I ”Den svenske løgner” er Ketil Brandt på vej til Stockholm, da han under et kort ophold i Malmø bliver vidne til et skuddrab på åben gade – og en mystisk kvinde, der i rædsel flygter fra gerningsstedet. Offeret er en cypriotisk diplomat, men både politi og presse mener, at han var et tilfældigt mål for en ny Malmø-skytte med sigtekornet rettet mod udlændinge.

Den forklaring køber Ketil Brandt ikke. Han vikles ind i et nervepirrende spil mellem udenlandske ambassadører, den svenske udenrigsminister, politi og presse – og den mystiske kvinde, der bliver ved med at dukke op i sagen… De øvrige krimier om Ketil Brandt hedder Den danske lokkedue (#1), Den norske lakaj (#2), Den finske patriot (#4) og Den polske lykkejæger (#5).

Læs et uddrag af Den svenske løgner (pdf-fil)

Anmeldelser

Fire hjerter til Den svenske løgner i Politiken: “… en roman, der er absolut anbefalelsesværdig med sit udblik og overskud”, skriver Sophie Engberg Sonne. “Man mærker Bruns kolossale viden om udenrigspolitik, diplomati og journalistik og især mærker man hans smittende fortælleglæde.” Læs hele anmeldelsen her.

“En klassisk pageturner, hvor man som læser meget hurtigt bliver fanget ind og næppe slipper bogen før sidste side er vendt. Krimien kan klart anbefales,” lyder det i lektørudtalelsen fra DBC, lektør: Michael Olsen

“Den svenske løgner er hans hidtil bedste. Han er tæt på den danske thrillergenres superliga (…) tre stærke romaner på tre år,” lyder det blandt andet fra Holger Ruppert i Lokalavisen Frederiksberg. Læs hele anmeldelsen her.

Brun kan “sætte fart og tempo i gode gear og har på sine bedste sider et frækt drive, ved noget om verden og forstår at fortælle os ind og ud af den på en underholdende måde,” skriver Bo Tao Michaëlis i Kristeligt Dagblad. Læs hele anmeldelsen her.

“… Ketil Brandts rejse til Stockholm og hans oplevelser på forskellige locations rundt i svenskernes dejlige hovedstad (…) er levende og rammende beskrevet på en måde, der gør, at det er som at være der selv,” skriver Lars Brix Nielsen i Weekendavisen. “…en roman, der rummer gode faktuelle oplysninger om en international problematik og lidt lækker lokalkolorit, mens en mandlig journalistisk hovedperson kan udleve sin fugtige drøm om mange smukke kvinder.”

”En meget spændende krimi med et udenrigspolitisk plot. En bog som blev læst meget hurtigt fordi historien virker troværdig. Den virker som forgængeren nutidig (…) Min anbefaling.”, skriver Anne-Lise Hansen på krimi-cirklen.dk.

Køb Den svenske løgner

Den danske journalist Ketil Brandt er efter nogle år ude i kulden blevet taget til nåde og genansat på Dagbladet. Han er udsendt af avisen for at skrive en artikel i Holland, da en 27-årig dansk kvinde, Ana, ved højlys dag bliver brutalt knivmyrdet i en park i Haag. Motivet er uklart, og ingen ved, hvorfor kvinden pludselig var på rejse.

Ketil Brandt sættes til at dække historien, som inden for samme døgn tager en dramatisk drejning, da den mand, politiet mistænker for mordet på Ana, selv bliver dræbt i Berlin. Mystikken øges yderligere ved, at både hollandsk og tysk politi tydeligvis har alt for travlt med at lukke sagen.

Ketils kompromisløse engagement bliver vakt til live, og i alliance med sin gamle politikontakt Ivo Grado og den kvindelige slovenske journalist Ines Sivonik, indleder han en livsfarlig jagt på sandheden i Holland, Tyskland, Danmark og Norge – tæt fulgt af kyniske kræfter i kulissen. Uvidende om truslen mod sig selv, indser Ketil at andre er i fare, og at flere mord venter forude, hvis ikke han får knækket koden i en fart.

Den Norske Lakaj er Henrik Bruns anden selvstændige krimi med journalisten Ketil Brandt som hovedperson. Den øvrige bøger hedder Den danske lokkedue (#1), Den svenske løgner (#3), Den finske patriot (#4) og Den polske lykkejæger (#5).

Læs et uddrag af Den norske lakaj (pdf-fil)

Anmeldelser

Fem hjerter til Den norske lakaj i Politiken. “Henrik Brun har med sin anden krimi om den fandenivoldske reporter Ketil Brandt begået en stor roman,” skriver Sophie Engberg Sonne blandt andet. Læs hele anmeldelsen her.

“Man er virkelig godt underholdt”, lød det i  TV2′s Go’ Morgen Danmark tirsdag den 20. marts, da Den norske lakaj blev anmeldt af Carsten Norton,  som gav bogen fire stjerner.

Litteratursiden.dk er Den norske lakaj blevet anmeldt af Annebeth Larsen, der blandt skriver: “Den norske lakaj er en rigtig kvalitetskrimi – velskrevet, spændende og helt utrolig velresearchet. Brun kan beskrive steder, så man næsten tror man har været der selv.” Læs hele anmeldelsen her. 

Bo Tao Michaëlis, der er lektor og litteratur- og kulturanmelder ved Politiken, har været gæsteanmelder på Den norske lakaj i Kristeligt Dagblad den 23. marts. Han skriver blandt andet: ”Nyd turen uhæmmet uden den politiske korrektheds sikkerhedsseler og psykologiske portrætkunst, fjernt fra den skandinaviske og socialrealistiske for, mor og børn-krimi.” Læs hele anmeldelsen her.

“En vellykket 2′er” hedder det i maj-nummeret af Bogmagasinet, hvor Den norske lakaj anmeldes af Ulla Hinge Thomsen. Læs hele anmeldelsen her.

“Lettilgængelig og spændende krimi, af en forfatter som bliver bedre og bedre,” står der blandt andet i lektørudtalelsen fra DBC.

I Lokalavisen Frederiksberg den 2. april anmeldes Den norske lakaj af Holger Ruppert, som skriver: “Brun er en dygtig plotmager og har sans for genren: den internationale thriller.”.

På web-tidsskriftet krimi-cirklen.dk anmeldes Den norske lakaj af Anne-Lise Hansen: “En meget spændende krimi med et fantastisk plot. Man kommer ind under huden på lejemorderen. En bog som blev læst meget hurtigt fordi, hvert kapitel afdækkede nye uventede hjørner af historien. Den virker nutidig og kunne være sat i scene i går eller i dag. Min anbefaling”.

Den norske lakaj anbefales den 5. juli på god-bog.dk. Anmelder Ib Ahnfeldt-Mollerup skriver: “Denne bog er lige til sommererien.”

Køb Den norske lakaj

Hovedpersonen i Henrik Bruns krimi ”Den danske lokkedue” hedder Ketil Brandt. Han er journalist – og en meget engageret af slagsen. I Den danske lokkedue (som er den første bog i serien, der også tæller bøgerne Den norske lakaj, Den svenske løgner og Den finske patriot) opererer Ketil Brandt mest uden for Danmarks grænser – først og fremmest i Ljubljana, hovedstaden i Slovenien.

De danske forbindelser viser sig dog flere steder, end man umiddelbart skulle have troet – og de dukker op, efterhånden som Ketil sammen med den smukke slovenske kvindelige journalist Ines Sivonik bliver sovset ind i opklaringen af et mord med tråde til  kriminelle netværk, myndigheder og samfundsspidser – og den kvindelige danske håndboldstjerne, Helle Madsen.

Det er en bryllupsinvitation fra gamle bosniske venner, der i første omgang får Ketil Brandt til at stige på nattoget fra Danmark og ned mod det Balkan, han ikke har besøgt siden han som krigsreporter dækkede halvfemsernes ragnarok.

Netop ankommet til Slovenien får Ketil Brandt en opringning fra politiet i Ljubljana. Michael – en gammel ven og lastbilchauffør, som han ikke har set i ti år, er fundet død. Som et utroligt sammenfald var han netop på vej til Danmark. Politiet beder derfor Ketil Brandt om at blive i byen og hjælpe til med opklaringen, hvilket han siger ja til.

Snart viser det sig dog, at Ketil Brandt bliver brugt som brik i et større, uigennemskueligt spil, og for at slippe ud af fælden indleder indleder et risikabelt parløb med Ines Sivonik. Med flere forfølgere i hælene kæmper de to nu en kamp mod tiden for at komme til bunds i en chokerende virkelighed bag mordet på hans gamle ven, og Ketil Brandt tvinges til at se både sig selv og fortiden i øjnene. Og til at finde nogle af sine gamle færdigheder frem…

Anmeldelser

I Politiken den 3. august får Den danske lokkedue fire ud af seks hjerter. Sophie Engberg Sonne skriver bl.a.: ”..vi er meget langt fra samtalekøkken, femikrimi og mors kødgryder i Henrik Bruns saftige debut.” og “…det globale udsyn og de fine Balkan-beskrivelser er en stor force for Den danske lokkedue.” Læs hele anmeldelsen her.

Fire stjerner ud af seks til Den danske lokkedue hos Carsten Norton i Go’ Morgen Danmark den 12. august.

Lektøren: “Oplagt at sammenligne med fx Leif Davidsen, og her synes jeg helt klart Brun tager teten… Fortrinlig ny dansk thriller med internationalt islæt om højaktuelle emner… Guf til de mange læsere af danske og skandinaviske krimier…,” lyder det blandt andet i lektørudtalelse fra DBC.

Bo Tao Michaëlis’ har anmeldt Den danske lokkedue i Kristeligt Dagblad: ”Den danske lokkedue leverer den kulørte vare med hensyn til global spænding og lokal sex. “ Læs hele anmeldelsen her

Ekstra Bladet anmeldte bogen den 14. august, og her lyder det blandt andet: “… historien i Den danske lukkedue er – i modsætning til mange af tidens krimier – både troværdig og vedkommende.”

I Weekendavisen den 6. maj er Den danske lokkedue blevet anmeldt af Bo Bjørnvig: “Den danske journalist Henrik Brun (…) er faldet for Slovenien, især hovedstaden Ljubljana. Der er ganske enkelt kærlighed i skildringen af landet og det, sammen med en gedigen viden, løfter bogen.”

I Bogmagasinets juni-nummer anmeldes Den danske lokkedue af Ulla Hinge Thomsen: “….da forfatteren samtidig formår at skrive scener, så vi både kommer tæt på personerne og virkelig kan føle, mærke – og ikke mindst! – lugte stemningen (…) så forbliver underholdningsværdien i top bogen igennem.”

litteratursiden.dk anbefales Den danske lokkedue af Arne Larsen: “Forfatteren, som er udlandsredaktør, debuterer med denne krimi, og det er han sluppet særdeles hæderligt fra. Der er fuld fart over feltet, og den lidt afdankede men velmenende journalist er et sympatisk bekendtskab. Sproget er hurtigt og præcist, beskrivelserne nøgterne og konkrete, og historien hænger fint sammen.” Se hele anmeldelsen her.

Hos bogsyn.dk lyder det: “Sådan skal det gøres. Ret meget mere er der egentlig ikke at sige. (…) Der er virkelig tryk på handlingen i Den danske lokkedue. Der er intet overflødigt, plottet er fint skruet sammen, og det hele bliver naturligvis indeholdt i et dramatisk og realistisk skær, eftersom det er Slovenien og Kroatien, og de navne der klangmæssigt er forbundet hermed, der fylder bogen.”. Se hele anmeldelsen her.

I Lokalavisen Frederiksberg den 31. maj anmeldes Den danske lokkedue af Holger Ruppert. Her hedder det blandt andet: “Der er stof i Henrik Brun. Han har godt fat i et spændende plot, og han kan strikke en overraskende slutning sammen.”

I Magasinet rØST anmeldes Den danske lokkedue af Rikke Elisabeth Frederiksen, der konkluderer: ”Den danske lokkedue er en levende, velskrevet og vidende krimi, som overrasker læseren til det sidste.. Den får mine varmeste anbefalinger med på vejen. ” Læs hele anmeldelsen her.

I Morgenavisen Jyllands-Posten den 22. juni konkluderer Lars Ole Sauerberg: “Historien er god nok, men der er for mange figurer fra kassen med skabeloner.”

På hjemmesiden god-bog.dk anmeldes bogen af Eline Andersen, som blandt andet betegner Ketil Brandt, hovedpersonen i Den danske lokkedue, som en “glimrende og samlende hovedperson” og ser frem til næste bog i serien.

På hjemmesiden krimifan.dk lyder det, at der er tale om “et rigtigt godt plot, der er rigtigt spændende at læse om.” De to hovedpersoner, Ketil og Ines, betegnes som ”to personer som man gider at læse om, og som man kan se udvikle sig gennem hele bogen.” Læs hele anmeldelsen her.

Køb Den danske lokkedue