… i svensk humør…

I går var jeg lige et smut i Malmø, hvor jeg genså alle lokationerne til åbningsscenerne i Den svenske løgner; mordstedet, flugtvejen… i det hele taget satte jeg mig påny i Ketils sted, ligesom under researchen og skriveprocessen. Det var lige før, jeg fik følelsen af at være igang med at skrive bogen igen. En proces, method writing, som får mig op at køre, når jeg er i den, og som – bilder jeg mig ind – fører til tekster, der er bedre skrevet. Opgaven i Malmø i sommer (bogen foregår om sommeren) var iøvrigt at sætte mig ind i flere personers tanker og gøremål, da jeg jo er en alvidende fortæller, så måske er den måde jeg griber tingene an på snarere “method writing i tredje person” (normalt forbindes begrebet vist nok med, at forfatteren skriver i første person, med jeg-fortæller). Det var cool (også i bogstaveligste forstand, det var pivkoldt med isvind) at flakke omkring i gaderne i går, og det var skønt at sætte sig med en kop kaffe og betragte omgivelserne. Lidt senere gik jeg ind i nogle boghandler og så Lockfågeln (Den danske lokkedue) stå fint præsenteret under krimi-nyheder. Den første bog i serien udkom i januar i Sverige og er blevet fint modtaget. På fredag kommer Den svenske løgner så i Danmark. Jeg må sige, at jeg virkelig er i svensk humør for tiden…

1 kommentar til “… i svensk humør…

Skriv en kommentar:

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *