Min kommende bog bliver den første i en ny serie, som udkommer på et nyt forlag. Ketil Brandt er sendt på tidsubestemt orlov

Der har været stille her på siden i rigtig lang tid efterhånden, hvilket skyldes, at jeg har haft travlt med min næste bog. Nu er manuskriptet imidlertid ved at være færdigpudset, og snart får hjemmesiden her et nyt look, hvor også min nye spændingsroman bliver lanceret.

Jeg er endnu lidt karrig med informationerne, men jeg kan godt fortælle, at der bliver tale om en ny hovedperson og dermed en ny serie. Min hidtidige hovedperson, journalisten Ketil Brandt, er med andre ord sendt på tidsubestemt orlov, men hans tilbagekomst på et eller andet tidspunkt kan selvfølgelig slet ikke udelukkes. Den nye spændingsserie udkommer på mit nye forlag, PeoplesPress, og vi sidder i øjeblikket og roder med de sidste rettelser, udkast til forside, salgsmateriale og alt, hvad der hører med.

Når vi nærmer os udgivelsen skal jeg nok give den fuld skrue med informationer og foromtale. Hvis du er ny besøgende her på siden, kan du læse om de fem bøger i Ketil Brandt-serien herunder eller ved at klikke her. Bøgerne kan iøvrigt sagtens læses uafhængigt af hinanden.

God fornøjelse, og god sommer!

Mord i dit hjem, som netop er udkommet, er en samling krimifortællinger med et benspænd. De SKULLE nemlig foregå i forfatternes eget hjem. Det sted, de fleste – forfattere inklusive – forbinder med noget ufarligt. Sådan er det bare ikke altid.

Jeg har selv bidraget med kriminovellen Brændt mand skyr ilden, hvor jeg har valgt sommerhuset i Blokhus som gerningssted. Siden jeg var barn er jeg kommet dér, og om sommeren sidder jeg ofte i Blokhus og Hune og skriver på bøgerne i min krimiserie om journalisten Ketil Brandt. Men handlingen i de foreløbig fem krimier foregår som oftest i udlandet, hvor jeg foretager researchen, så indtil nu ikke har været helt oplagt at inddrage mit lokalkendskab til Blokhus i bøgerne. Med denne opgave fik jeg imidlertid en ide til et plot, der også har internationalt tilsnit, men som helt oplagt kunne foregå i Blokhus.

I Brændt mand skyr ilden brænder en sommerhusejer ihjel den sidste aften, inden han skal til at rejse hjem fra ferie, og efterforskeren Lone Halskov fra Nordjyllands Politi bliver sat på opgaven sent om aftenen, dagen før Sankt Hans-aften.

Interview på TV2Nord om kriminovellen – klik her

De seks andre forfattere, som hver bidrager med en kriminovelle til Mord i dit hjem, er Jakob Melander, Stephanie Caruana, Rune Stefansson, Dorthe Annette Hansen, Pernille Boelskov og Thomas Aagaard Skovmand.

“Den polske lykkejæger er en god krimi, og selve serien er et både oplysende og spændende krimikoncept, som det er værd at stifte bekendtskab med.” – Berlingske (4 stjerner). Læs hele anmeldelsen her

“Helt ærligt: Det er et genialt koncept, Henrik Brun har udtænkt med sin kriminalromanserie (…) “Man føler sig altid i godt selskab hos Henrik Brun, der skriver med hjertet på rette solidariske sted og altid giver sine figurer masser af menneskelighed og nuancer.” – Politiken (4 hjerter)

“En underholdende og velunderbygget thriller (…) ‘Den polske lykkejæger’ giver i høj grad stof til eftertanke” – Holger Ruppert, Lokalavisen Frederiksberg

“Spændende krimi, der byder på meget andet end mord (…) en godt gennemtænkt roman om et aktuelt emne” – Litteratursiden.dk

“Det er en yderst velskrevet krimi med et godt og nuanceret sprog. Udover, at det er en spændende historie som er godt opbygget, har bogen også meget på hjertet.” – bogrummet.dk. Læs hele anmeldelsen her 

“Romanen er skrevet i et herligt flydende og meget letlæseligt sprog (…) tydeligt at mærke, at forfatteren har brugt kræfter på specielt de polske omgivelser. Det brænder igennem hele vejen” – Bognørden.

“Brun trækker veksler på sin journalistiske baggrund. Bogen er velresearchet, og teksten flyder frit og letforståeligt fra tasterne (…) han skal roses for sin realisme” – lektørudtalelse fra DBC

Læs mere om “Den polske lykkejæger” her.

Henrik Bruns nye krimi/spændingsroman “Den polske lykkejæger” udkommer i morgen, fredag den 11. marts. Bogens handling udspiller sig i det aktuelle Europa, som koger af intern strid om flygtninge, økonomisk krise, østarbejdere. Fagforeningsbossen Henning Thisted falder død om efter en konfrontation med en polsk forretningsmand – midt under en demonstration mod polsk arbejdskraft i Danmark. Det lykkes polakken at gå under jorden som en jaget mand, efterlyst af Europol.

Politiet frikender polakken, men alligevel fortsætter han sin vilde flugt. Hvorfor? Den danske journalist Ketil Brandt øjner en storpolitisk og højbetændt sag. Han følger i forretningsmandens fodspor gennem Sverige og Tyskland til Polen. Her vikles Ketil ind i et farligt spil mellem driftige erhvervsfolk, radikale nationalister, politi, efterretningstjeneste og flere af regeringens ministre. For bag den desperate flugt ligger en sandhed, som ikke tåler dagens lys.

Den polske lykkejæger er Henrik Bruns femte internationale thriller. De øvrige bøger hedder Den danske lokkedue, Den norske lakaj, Den svenske løgner og Den finske patriot.

Så er der fastsat en udgivelsesdato for den nye krimi/spændingsroman/politiske thriller (kært barn har mange navne) af Henrik Brun. Det bliver fredag den 11. marts 2016, dagen før krimimessen i Horsens, der løber af stabelen den 12.-13. marts i byens gamle statsfængsel. Titlen er “Den polske lykkejæger”, og bogen er den femte selvstændige krimi med journalisten Ketil Brandt som hovedperson. Mere information følger, når vi kommer nærmere udgivelsen, men her er et billede af bogens forside.

Med den kommende udgivelse af “Danska zanka” (Den danske lokkedue) i Slovenien i begyndelsen af oktober er Ketil Brandt-bøgerne af Henrik Brun nu at læse på fire sprog: Dansk, svensk, tyrkisk og slovensk.

Det er forlaget Sanje i den slovenske hovedstad Ljubljana, der udgiver Den danske lokkedue. Bogen er det første selvstændige bind i krimiserien med den danske journalist Ketil Brandt som hovedperson. De øvrige bøger i serien hedder Den norske lakaj, Den svenske løgner og Den finske patriot.

Hjemmesiden her har fået en makeover, så den er lettere at læse på tablets og smartphones. Forhåbentlig er den også generelt blevet mere overskuelig. Forfatterens univers er under alle omstændigheder det samme: Præsentation af bøgerne, anmeldelser, blogindlæg, nyheder og naturligvis lidt om manden bag bøgerne. Vi håber, du kan lide det og har lyst til at gå på opdagelse på siden. Velkommen til!

“Den danske lokkedue”, der er den første bog i Henrik Bruns krimiserie om journalisten Ketil Brandt, er udkommet i Tyrkiet. Hos boghandlerne kan de tyrkiske læsere finde den under titlen “Danimarkali yem”. I ugen op til udgivelsen kunne også besøgende på Istanbul Book Fair stifte bekendtskab med bogen, der er oversat fra dansk til tyrkisk af Sadi Tekelioglu, samt møde forfatteren, der selv besøgte messen. Læs mere