home LinkedIn Facebook Twitter Instagram search

”Den svenske løgner” er Henrik Bruns tredje selvstændige krimi med journalisten Ketil Brandt som hovedperson. I ”Den svenske løgner” er Ketil Brandt på vej til Stockholm, da han under et kort ophold i Malmø bliver vidne til et skuddrab på åben gade – og en mystisk kvinde, der i rædsel flygter fra gerningsstedet. Offeret er en cypriotisk diplomat, men både politi og presse mener, at han var et tilfældigt mål for en ny Malmø-skytte med sigtekornet rettet mod udlændinge.

Den forklaring køber Ketil Brandt ikke. Han vikles ind i et nervepirrende spil mellem udenlandske ambassadører, den svenske udenrigsminister, politi og presse – og den mystiske kvinde, der bliver ved med at dukke op i sagen… De øvrige krimier om Ketil Brandt hedder Den danske lokkedue (#1), Den norske lakaj (#2), Den finske patriot (#4) og Den polske lykkejæger (#5).

Læs et uddrag af Den svenske løgner (pdf-fil)

Anmeldelser

Fire hjerter til Den svenske løgner i Politiken: “… en roman, der er absolut anbefalelsesværdig med sit udblik og overskud”, skriver Sophie Engberg Sonne. “Man mærker Bruns kolossale viden om udenrigspolitik, diplomati og journalistik og især mærker man hans smittende fortælleglæde.” Læs hele anmeldelsen her.

“En klassisk pageturner, hvor man som læser meget hurtigt bliver fanget ind og næppe slipper bogen før sidste side er vendt. Krimien kan klart anbefales,” lyder det i lektørudtalelsen fra DBC, lektør: Michael Olsen

“Den svenske løgner er hans hidtil bedste. Han er tæt på den danske thrillergenres superliga (…) tre stærke romaner på tre år,” lyder det blandt andet fra Holger Ruppert i Lokalavisen Frederiksberg. Læs hele anmeldelsen her.

Brun kan “sætte fart og tempo i gode gear og har på sine bedste sider et frækt drive, ved noget om verden og forstår at fortælle os ind og ud af den på en underholdende måde,” skriver Bo Tao Michaëlis i Kristeligt Dagblad. Læs hele anmeldelsen her.

“… Ketil Brandts rejse til Stockholm og hans oplevelser på forskellige locations rundt i svenskernes dejlige hovedstad (…) er levende og rammende beskrevet på en måde, der gør, at det er som at være der selv,” skriver Lars Brix Nielsen i Weekendavisen. “…en roman, der rummer gode faktuelle oplysninger om en international problematik og lidt lækker lokalkolorit, mens en mandlig journalistisk hovedperson kan udleve sin fugtige drøm om mange smukke kvinder.”

”En meget spændende krimi med et udenrigspolitisk plot. En bog som blev læst meget hurtigt fordi historien virker troværdig. Den virker som forgængeren nutidig (…) Min anbefaling.”, skriver Anne-Lise Hansen på krimi-cirklen.dk.

Ketil Brandt #3

Henrik Brun
Den svenske løgner

Turbine 2013

ISBN13 9788771412079

Køb