home LinkedIn Facebook Twitter Instagram search

forfatter(e) og facebook

Forfatter uden at have facebook inde over på den ene eller anden måde? Det tror jeg efterhånden, man skal lede længe efter. De fleste, inklusive mig selv, bruger selvfølgelig facebook til at skrive til vennerne, hvis der sker noget nyt omkring deres bøger. Man skulle være et skarn, hvis ikke man fortalte om det, man brænder for, på de sociale medier (og så er der jo også twitter, men dertil er jeg ikke lige nået… 🙂 . Kunsten er selvfølgelig ikke at bombardere med informationer og holde sig til de vigtige – og sjove, hvis muligt. Rigtigt mange forfattere har en decideret “fanside” på facebook, altså hvor læsere/fans kan følge med i stort og småt. For eksempel har jeg selv klikket “synes godt om” på min danske favorit spændingsforfatter Jens Henrik Jensens facebook-fan-profil. Ligesom over 2000 (!) andre. Det er mange, og det er cool at få opdateringerne ind på sin egen startside på facebook, selv om jeg også ofte tjekker hans rigtige hjemmeside for solidt nyt. Ikke mindst glæder jeg mig som et lille barn til, at hans nye bog, De Hængte Hunde, udkommer… Nå, men det var et sidespring. Jeg har selv valgt at lave en facebook-fan-profil på Ketil Brandt, hovedpersonen i mine bøger. Jeg tænkte, at det kunne være en lidt anden måde at gøre det på, hvor folk, der er fortrolige med – eller blot nysgerrige på – figuren Ketil kan gå ind og se lidt ekstra features om, hvad han tænder på, og iøvrigt følge med i hans kommende whereabouts. På den måde bliver der også lidt større forskel på facebook-fansiden og så hjemmesiden, som du er inde på her. Jeg blev glad, da Ketil Brandt forleden rundede de 100 fans. Meget fint, at det blev trecifret, og i skrivende stund er den vokset til 124, så lidt fremad går det… Der dog stadig et stykke op til Lisbeth Salander, der jo er en kendt figur på verdensplan. Sidst jeg tjekkede havde hun 144.000 “likes” 🙂