home LinkedIn Facebook Twitter Instagram search

Årets fire mest intense dage

Det er efterhånden blevet en tradition, at vi – når jeg er klar med en ny bog – lægger udgivelsesdatoen om fredagen før den årlige krimimesse i Horsens. Udgivelsen af Den polske lykkejæger i fredags, den 11. marts, var ingen undtagelse. Valget af dato betyder, at jeg kan møde op til messen med en helt frisk spændingsroman på standen, og det giver jer (heldigvis mange og interesserede) læsere mulighed for at høre mig fortælle om bogen allerede inden, I har læst den, ligesom mange ofte får en signatur med på vejen lige efter udgivelsen.

Det giver en særlig premierestemning, ikke mindst hos mig, og igen i år var det en stærk og speciel oplevelse at være i Fænglset i Horsens. Som sædvanligt var det forfatter og journalist Ulla Hinge Thomsen, som interviewede mig på scenen, og det blev til en vist nok rimelig underholdende 20 minutters tid på sort scene. Resten af weekenden gik med at signere bøger på Turbines stand og snakke med jer læsere om bøgerne, hvilket er det bedste. Og selvfølgelig var jeg selv rundt og høre andre forfattere – og iøvrigt udveksle erfaringer med skriverkollegerne, boghandlere og bogbloggerne. Ikke mindst bloggerne har virkelig fået luft under vingerne de senere år, og det er virkelig skønt at mærke deres engagement for forfattere og nye udgivelser på sådan en messe.

De to dage på krimimessen er dog kun en del af hurlumhejet. Allerede om torsdagen, dagen før udgivelsen, fejrede jeg “den lille ny” med et releaseparty, og det var som sædvanligt på Bartof, hvor jeg ofte sidder og skriver ovre i et hjørne. Og fredag var det så tid til interviews og andet pressearbejde. I år var jeg eksempelvis gæst hos P1 Morgen for at fortælle om Den polske lykkejæger og dens handling, der lægger sig lige ind i Europas aktuelle kriser, og det blev til et ret underholdende interview, skulle jeg hilse og sige.

Alt i alt er der tale om årets fire mest intense dage, indtil videre i hvert fald, og nu er det bare at håbe,  at den bliver modtaget godt hos anmelderne, og først og fremmest , at I læsere kan lide bogen.