home LinkedIn Facebook Twitter Instagram search

Der er diplomatisk krise mellem EU og USA på den ene side og Rusland på den anden. Den kendte russiske homo-aktivist Sevastian Sidorov er blevet myrdet i en sauna i det østlige Finland, og sporet peger mod Rusland. Den danske journalist Ketil Brandt sættes til at dække sagen og befinder sig snart i et speget spil mellem aktivister, dissidenter, nationalister, den ortodokse kirke, udenlandske ambassadører og inderkredsen omkring den finske præsident. Og alt for sent indser Ketil, hvor farligt spillet egentlig er.

Den finske patriot er det fjerde selvstændige krimi med den kontroversielle journalist Ketil Brandt som hovedperson. De øvrige bøger hedder Den danske lokkedue (#1), Den norske lakaj (#2), Den svenske løgner (#3) og Den polske lykkejæger (#5).

Læs et uddrag af Den finske patriot (pdf-fil)

Anmeldelser

“Henrik Brun jonglerer træfsikkert med sin store internationale viden og et godt og mundret sprog (…) en anbefalelsesværdig og klog krimi.” – fire stjerner i Berlingske.
Læs hele anmeldelsen, der behandler fire krimier med Den finske patriot som den tredje og dermed lidt nede i teksten, her.

“Brun leverer varen vanen tro” – skriver Bo Tao Michaëlis i Politiken.

“Forrygende, spændende og underholdende thriller,” skriver Holger Ruppert i sin anmeldelse i Lokalavisen Frederiksberg.
Se hele anmeldelsen her.

Fem hjerter til Den finske patriot på krimifan.dk: “Sproget er let og flydende, og du vil bare vide hvad der nu sker” og “…plottet er bygget rigtig godt op – så spændingen fastholdes til allersidste side”, skriver Lone Maj Knudsen.

“… jeg var godt underholdt hele vejen. Henrik Brun skriver troværdigt og med et meget interessant tema om forholdet mellem øst og vest med Finland i centrum”, hedder det i lektørudtalelse fra Anne Grete Jacobsen, DBC.

“En international thriller med et spændingsniveau helt i top.” – Kristeligt Dagblad.

“..gode personskildringer i bogen. Det gælder høj såvel som lav.” –  Fem krimihjerter på Findals krimiside.

Ketil Brandt #4

Henrik Brun
Den finske patriot

Turbine 2014

ISBN13 9788771415179

Køb