home LinkedIn Facebook Twitter Instagram search

Den danske journalist Ketil Brandt er efter nogle år ude i kulden blevet taget til nåde og genansat på Dagbladet. Han er udsendt af avisen for at skrive en artikel i Holland, da en 27-årig dansk kvinde, Ana, ved højlys dag bliver brutalt knivmyrdet i en park i Haag. Motivet er uklart, og ingen ved, hvorfor kvinden pludselig var på rejse.

Ketil Brandt sættes til at dække historien, som inden for samme døgn tager en dramatisk drejning, da den mand, politiet mistænker for mordet på Ana, selv bliver dræbt i Berlin. Mystikken øges yderligere ved, at både hollandsk og tysk politi tydeligvis har alt for travlt med at lukke sagen.

Ketils kompromisløse engagement bliver vakt til live, og i alliance med sin gamle politikontakt Ivo Grado og den kvindelige slovenske journalist Ines Sivonik, indleder han en livsfarlig jagt på sandheden i Holland, Tyskland, Danmark og Norge – tæt fulgt af kyniske kræfter i kulissen. Uvidende om truslen mod sig selv, indser Ketil at andre er i fare, og at flere mord venter forude, hvis ikke han får knækket koden i en fart.

Den Norske Lakaj er Henrik Bruns anden selvstændige krimi med journalisten Ketil Brandt som hovedperson. Den øvrige bøger hedder Den danske lokkedue (#1), Den svenske løgner (#3), Den finske patriot (#4) og Den polske lykkejæger (#5).

Læs et uddrag af Den norske lakaj (pdf-fil)

Anmeldelser

Fem hjerter til Den norske lakaj i Politiken. “Henrik Brun har med sin anden krimi om den fandenivoldske reporter Ketil Brandt begået en stor roman,” skriver Sophie Engberg Sonne blandt andet. Læs hele anmeldelsen her.

“Man er virkelig godt underholdt”, lød det i  TV2′s Go’ Morgen Danmark tirsdag den 20. marts, da Den norske lakaj blev anmeldt af Carsten Norton,  som gav bogen fire stjerner.

Litteratursiden.dk er Den norske lakaj blevet anmeldt af Annebeth Larsen, der blandt skriver: “Den norske lakaj er en rigtig kvalitetskrimi – velskrevet, spændende og helt utrolig velresearchet. Brun kan beskrive steder, så man næsten tror man har været der selv.” Læs hele anmeldelsen her. 

Bo Tao Michaëlis, der er lektor og litteratur- og kulturanmelder ved Politiken, har været gæsteanmelder på Den norske lakaj i Kristeligt Dagblad den 23. marts. Han skriver blandt andet: ”Nyd turen uhæmmet uden den politiske korrektheds sikkerhedsseler og psykologiske portrætkunst, fjernt fra den skandinaviske og socialrealistiske for, mor og børn-krimi.” Læs hele anmeldelsen her.

“En vellykket 2′er” hedder det i maj-nummeret af Bogmagasinet, hvor Den norske lakaj anmeldes af Ulla Hinge Thomsen.

“Lettilgængelig og spændende krimi, af en forfatter som bliver bedre og bedre,” står der blandt andet i lektørudtalelsen fra DBC.

I Lokalavisen Frederiksberg den 2. april anmeldes Den norske lakaj af Holger Ruppert, som skriver: “Brun er en dygtig plotmager og har sans for genren: den internationale thriller.”.

På web-tidsskriftet krimi-cirklen.dk anmeldes Den norske lakaj af Anne-Lise Hansen: “En meget spændende krimi med et fantastisk plot. Man kommer ind under huden på lejemorderen. En bog som blev læst meget hurtigt fordi, hvert kapitel afdækkede nye uventede hjørner af historien. Den virker nutidig og kunne være sat i scene i går eller i dag. Min anbefaling”.

Den norske lakaj anbefales den 5. juli på god-bog.dk. Anmelder Ib Ahnfeldt-Mollerup skriver: “Denne bog er lige til sommerferien.”

Ketil Brandt #2

Henrik Brun
Den norske lakaj

Turbine 2012

ISBN13 9788770907842

Køb