home LinkedIn Facebook Twitter Instagram search

Den norske lakaj er udkommet

Efter udgivelsen i 2011 af Henrik Bruns debutkrimi ”Den danske lokkedue”, der også netop er blevet solgt til Sverige, har forlaget Turbine nu sendt en en ny krimi af samme forfatter på gaden.

Henrik Brun: Den norske lakaj, forlaget TurbineOpfølgeren hedder ”Den norske lakaj”, og den udkom officielt fredag den 23. marts. Der er tale om det andet selvstændige bind i serien med den kontroversielle danske journalist Ketil Brandt som hovedperson – også denne gang i et plot, der udspiller sig på den internationale scene.

I ”Den norske lakaj” er Ketil Brandt rykket fra Balkan til Nordeuropa, hvor han som udsendt reporter for avisen Dagbladet opholder sig i Holland. Her kastes han ind i sagen om en 27-årig dansk kvinde, der bliver brutalt knivmyrdet i en park i Haag. Motivet er uklart, og ingen ved, hvorfor kvinden pludselig var på rejse. Ketils gammelkendte engagement vækkes til live, og i en livsfarlig jagt på sandheden føres han videre til Tyskland, Danmark og Norge. Kyniske kræfter i kulissen udgør hans modstandere, mens han finder allicancepartnere i sin gamle politikontakt Ivo Grado, og den kvindelige slovenske journalist Ines Sivonik.

43-årige Henrik Brun er prisbelønnet journalist, der tidligere har været reporter på Information og i dag er udlandsredaktør på Kristeligt Dagblad. Han drager i denne ”euro-thriller” nytte af sin indsigt i europæiske samfundsforhold, samt ikke mindst sin særlige viden om Holland, hvor han har boet,  og Skandinavien, hvor han har bedrevet undersøgende journalistik på den nordiske scene.