home LinkedIn Facebook Twitter Instagram search

“Operation nyttige idioter” udkommer den 8. februar

Min kommende bog bliver den første spændingsroman i en ny serie om Selma Brink, indhenter for PET.

Så kan jeg endelig løfte sløret helt for min kommende spændingsroman, “Operation nyttige idioter”, som udkommer den 8. februar 2019 på forlaget People’sPress. Bogen er den første i en ny spændingsserie med Selma Brink som hovedperson.

Selma Brink er en tidligere tv-reporter, som officielt er stået af ræset og har oprettet et onlinemagasin for at kunne arbejde i et menneskeligt tempo. Men det er et set-up! I virkeligheden er hun i al hemmelighed blevet trænet til at være agent og agerer som indhenter for PET. Under dække af at være journalist og redaktør sendes hun ud for at skaffe informationer af betydning for rigets sikkerhed.

I ”Operation nyttige idioter” bliver en dansk flygtningeaktivist og samfundsdebattør, Malin Østerlund, fundet kvalt i et buskads i Flensborg. Tysk politi ser det umiddelbart som et røveri, der gik galt. Men PET er ikke enige. Her frygter man, at det er et drab begået af politiske årsager, og at der kan være en trussel mod Danmark. Derfor sender de Selma til Flensborg.

Her infiltrerer hun byens flygtningemiljø uden rigtig at finde ud af mere om Malin. Men så får hun en henvendelse, som sender efterforskningen i en helt ny retning. For måske er Malins død blot en brik i et større og uigennemskueligt politisk spil, hvor venner i virkeligheden er fjender, og målet helliger alle midler.

Med påbegyndelsen af den nye serie om Selma Brink er min hidtidige hovedperson, journalisten Ketil Brandt, i samme ombæring sendt på tidsubestemt orlov, men hans tilbagekomst på et eller andet tidspunkt kan selvfølgelig slet ikke udelukkes.